UNO FRYER FF203Kompakt frituregryde med 1 kg kapacitet
Med Tefals frituregryde UNO er det nemt at lave lækker og sprødstegt mad! Kapaciteten på 1 kg passer perfekt til en familie på fire. Det kompakte design med sammenklappelige håndtag gør det nemt at få plads til UNO i køkkenet. Det praktiske vinduet i låget giver dig fuldt udsyn over tilberedningen, og den justerbare termostat (150 °C til 190 °C) betyder, at du kan tilberede en lang række forskellige retter.
Tefal UNO frituregryde: kompakt design, god kapacitet
Spar plads i køkkenet med den kompakte frituregryde UNO fra Tefal! Til trods for den beskedne størrelse er UNO stor nok til, at du kan tilberede friturestegte retter til hele familien – kapaciteten på 1 kg passer fint til 4 personer. Ud over den lille størrelse kan håndtaget foldes ned, så der nemt bliver plads til frituregryden på køkkenbordet eller i skabet. Flere smarte funktioner gør frituregryden nem at bruge: Et praktisk vindue i låget giver dig et fuldt overblik over tilberedningen samt justerbar temperatur (150 °C til 190 °C), så du kan tilberede en lang række forskellige retter.
Egenskaber
Kapacitet til en familie, kompakt design
På trods af den beskedne størrelse kan du tilberede friturestegte retter til op til 4 personer, mens du samtidig sparer plads i køkkenet.
God kapacitet
Kapacitet til 1 kg mad, perfekt til friturestegnng af op til fire portioner.
Enkel opbevaring
Det kompakte design med sammenklappelige håndtag gør det nemt at få plads til UNO i køkkenet.
Godt indsyn
Praktisk vindue i låget giver dig komplet opsyn med tilberedningen.
Frituresteg alle typer af mad
Den justerbare termostat (150 °C til 190 °C) giver dig mere fleksibilitet, så du kan tilberede en lang række forskellige retter.
Smart låg
Det smarte låg åbnes automatisk og gør tilberedningen nemmere.
Position til afløb
Løft friturekurven til afløbspositionen for at slippe for overflødig fedt før servering.
Paneret mad skal ikke puttes direkte ned i kurven. Paneringen vil fordele sig omkring gitteret i kurven og vil sidde fast. Du skal sænke kurven ned i olien først. Med handsker på placeres de panerede madvarer direkte i olien.
Du kan tilberede alle typer madvarer i frituregryden: grøntsager, kød, fisk, skaldyr, frugt. Du kan tilberede desserter med din frituregryde: beignet, doughnuts og frugt.
Opbevar olien i frituregryden med lukket låg for at den holder sig ren og frisk. Hvis frituregryden ikke anvendes i længere tid, skal olien opbevares i en særskilt beholder og frituregryden skal rengøres.
Man skal aldrig blande forskellige olietyper sammen, da de forskellige olier har forskellige stegetemperaturer, og det kan gøre, at olien emulgerer og koger over under tilberedningen.
Opvarmningstiden varierer afhængigt af modellen og størrelsen. Det kan gøre en forskel, om du har en model med fast skål eller aftagelig skål. Gennemsnitstiden for alle frituregryder bør være mellem 10 og 18 minutter. Temperaturindikatorens lys vil være tændt, mens frituregryden varmer op. Lyset slukker, når frituregryden har nået den ønskede temperatur.
Metalliske kulfiltre skal udskiftes efter mellem 35 til 50 ganges brug afhængigt af modellen (mætningsindikatoren viser, hvornår filteret skal udskiftes). Skumfiltre skal udskiftes efter 20 ganges brug. Hvis du frituresteger fisk, anbefaler vi, at du anvender et særskilt filter og udskifter olien efter brug. Waterclean-filtre fremstillet af kulfibre, skal rengøres efter 80 ganges brug (det regenereres efter hver rengør). Pure Air-systemet er et permanent system, der ikke behøver at blive udskiftet.
Olien i din frituregryde skal som minimum udskiftes, når den har været brugt 10 gange. Solsikkeolie og jordnøddeolie skal udskiftes efter 5 ganges brug, eller hvis du hører en poppende lyd (det betyder, der er vand i olien). For at øge oliens levetid skal den regelmæssigt filtreres. Det er muligvis nødvendigt at udskifte olien oftere, hvis du dybsteger fisk, skaldyr eller paneret mad.
Olien bør sies eller filtreres (ved at anvende et papirfilter eller en filterkande eller en skumske) efter hver brug, når den er kølet ned. Dette vil forhindre, at olien bliver hurtig dårlig. Olie, der anvendes til fisk, skal opbevares separat.
a) Olien er ikke varm nok. Hvis du har en justerbar termostat, skal du sikre, at den er indstillet til den korrekte indstilling, der gælder for den mad, du tilbereder. Hvis din enhed ikke har en justerbar termostat, skal du sikre, at lyset på frituregryden er slukket. Det fortæller dig nemlig, at olien er klar til friturestegning. b) Der er for meget mad i gryden. Steg maden i mindre mængder (særligt frosne varer) for et bedre resultat. c) Maden har ikke stegt længe nok. Øg tilberedningstiden med et par minutter og løft kurven for at kontrollere, om maden er blevet sprød.
a) Frituregryden var fyldt op over maksimum-mærket (enten med olie eller med mad i friturekurven). Kontroller olieniveauet. Skålen er markeret med et minimums- og et maksimumniveau. b) Våde fødevarer er blevet lagt i olien. Tør maden helt af eller fjern løstsiddende is fra frosne fødevarer, inden de steges.
Brug fedt, der er anbefalet til friturestegning. For de bedste resultater anbefaler vi en umættet, vegetabilsk olie. Bland aldrig forskellige typer olie i din frituregryde, da de kan have forskellige kogepunkter. Hvis du bruger fast vegetabilsk fedt: • skær det i stykker og smelt det i en skål (ved 150 °C), inden du putter det i frituregryden. • smelt aldrig fedt i fast form i kurven i din frituregryde. Put aldrig fedt i fast form direkte ned i frituregryden.
Afhængigt af modellen: a) Udvendig kontrolarm til kurven (sætter dig i stand til at sænke fødevarerne ned i den varme olie når låget er lukket for at forhindre sprøjt). b) Kølig yderside. c) Forseglet låg, der åbnes automatisk med et tryk. d) Din frituresteger er udstyret med en termostat til at forhindre overophedning (tørkogning). Termostaten kan nulstilles på semi-pro modeller. Hvis apparatet ikke virker, skal du kontrollere at termostaten ikke er udløst.
Frituregrydens beholder skal være kold og fyldt op inden brug, og apparatet skal være taget ud af stikkontakten. Efter et par ganges brug, kan du efterfylde med olie og justere oliestanden. Gør altid kun dette, når gryden er taget ud af stikkontakten og er kold. Brug aldrig en tom frituregryde.
Der er som regel to mærker i beholderen: minimum og maksimum. Se brugervejledningerne. Undlad at overstige maksimumniveauet og undlad at komme under minimumniveauet.
• Så snart olien er varmet op til den korrekte stegetemperatur (pilotlyset slukker). • Udvalgte modeller er udstyret med en multipositionstermostat, der lader dig vælge mellem forskellige tilberedningstemperaturer. Den nederste position regulerer olien til ca. 170 °C / 338 °F, og den højeste position til ca. 190 °C / 374 °F. Den lave indstilling kan bruges, når man frituresteger sarte varer, der ikke så godt tåler de højere temperaturer (svampe, visse typer fisk). Den højeste indstilling vil give enestående resultater, når du frituresteger pommes frites, kød, tilberedt frossen mad, grøntsager osv.
Læg maden i kurven i overensstemmelse med maksimummærkerne som beskrevet i vejledningerne. For at opnå den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at du kun fylder op til halvvejsmærket, i stedet for hele vejen op.
• Lad frituregryden køle helt ned. • Hæld olien over i en særskilt beholder. Dette er et godt tidspunkt til at si olien eller udskifte den med ny olie. • Fjern filtrene og låget fra frituregryden (se modelspecifikke anvisninger). Låget skal rengøres med rent sæbevand og tørres grundigt. Visse låg kan rengøres i en oprengøremaskine (se modelspecifikke anvisninger). • Udskift filteret (se modelspecifikke anvisninger). • Den aftagelige skål (på udvalgte modeller) skal tørres grundigt. Brug ikke skurepulver. Aftagelige skåle kan rengøres i opvaskmaskinen. Glem ikke at aftappe ventilen, hvis gryden er udstyret med et filtreringssystem. • Faste skåle skal tørres med køkkenrulle for at fjerne så meget olie som muligt. Nedsænk aldrig frituregryden, ledningen eller stikket i vand. Du kan placere frituregryden i en tør rengør og fylde den halvt op med vand og en lille smule oprengøremiddel. Du kan bruge en blød svamp eller en oprengørebørste til at skrubbe siderne rene. Sørg for, at vandet ikke løber over på ydersiden af frituregryden eller ud over varmeelementet. • Hæld vandet ud, skyl indersiden og tør den grundigt af. • Ydersiden på alle frituregryder kan tørres af med en fugtig klud. Dette anbefales efter hver brug.
Skift regelmæssigt olien (den kan bruges 8-10 gange). Fjern de brændte partikler fra bunden af gryden (madrester) efter hvert brug for at holde olien i en bedre stand i længere tid. Skift regelmæssigt (*afhængigt af modellen) eller rengør filteret: hvis dette ikke gøres, vil filteret blive tilstoppet og forhindre at vandet drænes af ved brug. Rengør regelmæssigt din frituregryde i henhold til forholdsreglerne for brug i vejledningen.
Put den brugte olie i en lufttæt beholder og smid den ud (rådfør dig med din lokale genbrugsstation da affaldsindsamling og infrastruktur varierer fra det ene område til det andet. Muligheden for at bearbejde genbrugsvarer varierer ud fra den lokale genbrugstjeneste). Olien må ikke hældes i rengøren.
Vand og olie må ikke blandes. Hvis de blandes og bliver overophedet, kan den pludselige fordampning af vandet gøre, at olien sprøjter. Hvis frituregryden larmer, er det en indikation af, at der er vand i den. Støjen skyldes, at vandet fordamper. Når du hører disse poppende lyde, er tiden inde til at skifte olie. Hvis du ikke skifter olien, risikerer du den sprøjter.
‒ På halvprofessionelle modeller aktiveres en sikkerhedsanordning, hvis frituregryden bliver varmet op uden olie. • Lad den køle ned. • Brug RESET-funktionen (NULSTIL) på baseenheden. ‒ Almindelige Coolwall-frituregryder har ikke en RESET-funktion. Tag dit produkt med hen til et af vores godkendte reparationscentre.
Når du har fulgt anvisningerne i brugervejledningen med hensyn til start af apparatet, skal du tjekke, at stikdåsen virker, ved at tilslutte et andet apparat. Hvis det stadig ikke fungerer, må du ikke forsøge selv at skille apparatet ad eller reparere det. Du skal i stedet bringe det til et godkendt reparationscenter.
• Pommes frites fremstillet af friske kartofler: - Læg de friske, utilberedte pommes frites i kogende vand for at fjerne stivelsen og hindre, at de klistrer sammen. - Tør dem med et viskestykke og tilbered dem derefter i kurven i 8 minutter. Tag dem op og vent på at frituregryden når den rette temperatur. Put derefter kurven med tilberedte pommes frites ned i frituregryden i to eller tre minutter for at de bliver gyldne. • Frosne pommes frites må aldrig hældes direkte ned i kurven eller direkte i frituregryden. Fjern så meget is som muligt, og tør dem af med et viskestykke, inden de kommer i den kogende olie. • Andre typer mad, der skal tilberedes jævnt, skal skæres i stykker, der er samme størrelse og ikke for store. • Tilsæt salt eller krydderier på den friturestegte mad et stykke fra frituregryden, så du er sikker på, det ikke kommer i olien.
Elektriske frituregryder styres af en termostat, der er designet til at holde olien på den rette temperatur for at undgå, at den bliver for varm og antænder, hvilket gør den mere sikker. De fleste frituregryder har en termisk sikkerhedsanordning, der stopper apparatet, hvis det bliver for varmt. Andre sikkerhedsfunktioner inkluderer visningsvinduer, så maden kan ses, kølige sider der søger for, at ydersiden bliver for varm, og låselåg, forhindrer olien i at sprøjte ud under tilberedningen og mindsker risikoen for udslip, hvis en frituregryde vælter.
Der kan have samlet sig for meget vand i olien. Det er afgørende at tørre maden helt og fjerne isen fra de frosne madvarer inden tilberedning. Hvis der er for meget vand i olien, vil vandet koge og tvinge sig vej op til overfladen og gøre, at olien deler sig.
Jordnøddeolie har et lavere rygepunkt end de fleste vegetabilske olier, så det kan ryge lidt ved stegetemperaturer. Det afgiver også en svag smag, der muligvis ikke er ønskværdigt.
Vand og olie må ikke blandes. Hvis de blandes og bliver overophedet, kan den pludselige fordampning af vandet gøre, at olien sprøjter. Du skal altid fjerne overskydende vand fra fødevarer, der skal frituresteges, for at sikre at mængden af vand i olien holdes på et minimum. Hæld aldrig mad (og især ikke frossen mad) direkte ned i kurven og hold den ikke hen over en frituregryde, da isen kan give vand i olien. Undlad at dække friturekurven med låget efter brug, da dette kan skabe kondens i frituregryden. Tillad ikke, at der drypper kondensvand fra låget ned i frituregryden. Opbevar eller brug aldrig frituregryden udenfor, da dette producerer kondens.