Hvis du holder din kaffekværn ren, opnår du de bedste smagsresultater. De fleste kaffebønner indeholder olier, der med tiden kan øge deres smag og dermed ændre smagen på din kaffe. Tøm kaffekværnen efter hvert brug.
Du skal altid tage den ud af stikkontakten, inden du rengør den. Du skal sikre, at kaffekværnen, ledningen og stikket forbliver tørt. Undlad at bruge skrappe rengøringsmidler eller skuresvampe til at rengøre apparatet.
Kontroller, at apparatet er tilsluttet strømmen, samt at låget er lukket korrekt. Hvis den stadig ikke vil starte, skal du kontakte dit godkendte reparationscenter.
Når du har fulgt anvisningerne i brugervejledningen med hensyn til start af apparatet, skal du tjekke, at stikdåsen virker, ved at tilslutte et andet apparat. Hvis det stadig ikke fungerer, må du ikke forsøge selv at skille apparatet ad eller reparere det. Du skal i stedet bringe det til et godkendt reparationscenter.
Vi anbefaler, du opbevarer dem på et køligt, tørt sted. De bør opbevares i en ikke-gennemsigtigt, lufttæt beholder. Ilt og fugt er kaffens primære fjender, for den mister hurtigt sin kvalitet, når den er blevet malet: fugt ændrer dens smag og kaffen bliver flad og smagsløs. Ilt ilter malet kaffe og øger den bitre smag i drikken: bønnerne skal derfor først males, lige inden kaffen laves.
Hele kaffebønner kan holde i flere måneder. Når kaffen er malet, mister den hurtigt aromaen. Ved stuetemperatur kan malet kaffe holde i mellem 7 og 10 dage. Vi anbefaler, at man tager de følgende forholdsregler for at bevare kaffens aroma i den malede kaffe: opbevar malet kaffe i en ikke-gennemsigtig, lufttæt beholder i køleskabet, hvor den kan holde i op til en måned.
Hvis din kaffekværn har fabriksmonterede knive, kan du også kværne urter og fuldkorn. Hvis din kværn er udstyret med en møllesten, kan du kun male kaffebønner.