TITANIUM EXCELLENCE non-stick coating: Lasts up to 3 times longer*
Featuring an exclusive, ultra-thick hard base, as well as a protective non-stick coating reinforced with titanium particles, TITANIUM EXCELLENCE draws on extreme innovation for added durability and resistance.
Det er kun pander, gryder og sauterpander fra Ingenio-serien, der kan anvendes i ovnen takket være det aftagelige håndtag (sørg for, at håndtaget er taget af). Redskaber bør aldrig anvendes i en mikroovn eller en konvektionsovn.
For stegepander: mellem 140 °C og 195 °C For pandekagepander: mellem 165 °C og 240 °C Dette er den optimale temperatur til at stege og svitse mad. Denne indikator hjælper dig til at lave sundere mad ved en ideel temperatur.
• Brug redskaber af plastik eller træ. På visse serier kan du anvende metalredskaber med undtagelse af knive og piskeris (vi henviser til anbefalingerne for brug, der er angivet på emballagen eller i de vejledninger, der fulgte med produktet). • Undgå at skære direkte ned i panderne. • Undlad at kradse i non-stick-overfladen. Det er normalt med små mærker i overfladen eller slidmærker, og det vil ikke påvirke køkkentøjets ydelse. • Efter tilberedning må man ikke lade panden koge tør og man må ikke lade tomme pander stå på et varmt blus. • Vælg altid den størrelse blus, der passer i størrelsen til panden eller juster gasflammen, så den kun rører bunden af panden og ikke siderne. • Gå aldrig fra en pande under madlavning. • Lad panderne køle ned før rengøring. • Rengør stegepanden med varmt vand og oprengøremiddel for at fjerne støv. Tør den af og smør lidt madlavningsolie på non-stick-belægningen, inden panden bruges første gang. Fjern overskydende olie. • rengør og tør køkkenudstyret efter brug.
En pande slår sig ved det termiske chok (en overophedet, tom pande, en varm pande i kontakt med koldt vand eller som placeres på en kold overflade osv.). Inden rengøring af panden skal den køle ned til stuetemperatur. En skæv pande giver dårlige tilberedningsresultater.
Du bør overholde anbefalingerne for brug, der er angivet på emballagen eller i de vejledninger, der fulgte med produktet.
Afhængigt af serien kan du bruge de fleste metalredskaber, dog med undtagelse af knive, gafler og piskeris. Du skal imidlertid være forsigtigt, når du anvender metalredskabere. Undgå redskaber med skarpe kanter og undgå at skære direkte ned i panden. Undlad at stikke i eller skrabe i non-stick-belægningen.
Men for at øge levetiden for dine stegepander og dine gryder, anbefaler vi på det kraftigste, at du ikke anvender metal. Vælg plastik eller træ.
Nej. Madlavning ved høje temperaturer resulterer i et betydeligt fald i kogetid, og det bidrager bestemt ikke til kvaliteten af maden. Derfor anbefaler vi kraftigt madlavning ved mellemtemperatur. En anden årsag til denne anbefaling er, at madlavning ved høje temperaturer kan ødelægge non-stick-belægningen.
Non-stick stegepanden: Non-stick-redskaber er designet til, at maden ikke hænger fast. Men panden og gryden skal vedligeholdes korrekt. I den forbindelse skal man være opmærksom på de følgende tips: smør en smule olie på panden/gryden, før første brug og rengør og tør efterfølgende køkkentøjet. Gentag regelmæssigt processen, hvis du regelmæssigt rengører panden/gryden i opvaskmaskinen. Det er også nødvendigt at undgå overophedning og ridser især som følge af anvendelse af metalredskaber (spatler, skeer) og/eller på grund af rengøring med skuresvampe.
Keramisk pande: Non-stick-egenskaberne i den keramiske belægning er meget mere begrænset, både hvad angår ydelse og varighed, i forhold til den klassiske (PTFE) belægning. Vi anbefaler, at der anvendes mere fedtstof på disse enheder, samt at de rengøres mere energisk med en smule mere oprengøremiddel. Ved mad, der er brændt på, anbefaler vi, at man lader køkkenudstyret ligge i blød i sæbevand, muligvis med lidt hvid eddike. Efterhånden bliver den keramiske bund plettet, og det bliver umuligt at fjerne mærkerne. Dette vil ikke påvirke køkkenudstyrets ydelse på nogen måde, og det udgør ikke en helbredsmæssig risiko.
Køkkenudstyr i rustfrit stål: En forvarmet stegepande og lavere varme er nøglen til klæbefri madlavning med rustfrit stål. Forvarm din stegepande ved lav eller medium varme i et til to minutter. Du kan teste om din stegepande er klar til brug, ved at hælde et par dråber vand på stegepanden for at se, om vandet hopper rundt. Når den er ordentligt forvarmet; Hældes 2-3 teskefulde olie i eller nok til at dække bunden af stegeoverfladen. Før man tilføjer mad, er det bedst at duppe overfladen tør for fugt og lade det nå til stuetemperatur. Når du tilføjer mad, skal du sørge for, at der er en jævn sydende lyd, når din mad rører stegepanden. Dette indikerer, at din mad steges ved kontakt og skaber en naturlig barriere for at forhindre klæbning. Lad mad stege uden at forstyrre den, indtil den ønskede stegningsgrad er opnået. De naturlige sukkerarter i din mad karamelliserer sig på stegeoverfladen, som udvikler en lækker smagsoplevelse og din mad slipper naturligt stegeoverfladen. Hvis lyden din mad afgiver, når den rammer stegeoverfladen, er mere knitren end den er syden, så er varmen for høj og klæbning kan forekomme. BRUG ALDRIG non-stick madlavning spray.
Non-stick stegepanden: Manuel rengøring med sæbevand er nok. Stegepanden skal rengøres efter hver gang den har været anvendt for at fjerne fedtfilmen, der kan sidde på overfladen. Hvis stegepanden kun aftørres med køkkenrulle eller skylles med vand, fjernes filmen ikke helt og den vil stege videre næste gang du anvender stegepanden: Der kan opstå skjolder. Non-stick må ikke rengøres med skurepulver eller skuresvampe. En nylonsvamp er ideel til både den indvendige og den udvendige side på panden.
Keramisk pande: Vi anbefaler, at du vasker din keramiske pande i hånden, med vand og et mildt opvaskemiddel. Dette er det mest effektive måde. Hvis stegepanden ikke kan rengøres på normal vis, kan du komme eddike og vand i stegepanden og opvarme den. Blandingen af vand og eddike vil koge stegepanden ren. Derefter, skylles stegepande godt, tørres og smøres med en lille smule solsikkeolie. Nu vil din pande være som ny. Hvis der er fastsiddende skorper, kan du sætte stegepanden i blød med varmt vand og et godt fedtopløsende opvaskemiddel. Derefter kan du hvis det er nødvendigt, rengøre panden med en plastik skuresvamp og et flydende slibende rengøringsmiddel.
Hårdanodiseret stegepande: Til at forlænge holdbarheden af din stegepande, anbefaler vi, at du vasker den i hånden med en ikke-slibende svamp. En udvendig belægning beskytter dit køkkengrej mod skadelige virkninger af opvask. Det er derfor meget vigtigt, at denne belægning ikke beskadiges og vi anbefaler, at du undgår at anvende skuresvampe (Scotch Brite). I tilfælde af brug af opvaskemaskine er det anbefalelsesværdigt, at anvende skånsomme opvaskemidler såsom flydende eller gel opvaskemidler. Yderligere er overdreven anvendelse af opvaskemaskine ikke anbefalet. Vask i hånden med skuresvamp forlænger holdbarheden af dit køkkengrej.
Køkkenudstyr i rustfrit stål: Til daglig rengøring er varmt sæbevand tilstrækkeligt. Vi anbefaler, at du rengør din stegepande grundigt efter hver brug, da madfilm, der er tilbage på panden, kan forårsage misfarvning og stikning. For at slippe af med fastsiddende madrester eller misfarvning og pletter på grund af bruge ved for høj varme, anbefaler vi rengøring af dit produkt med en renser i rustfrit stål / kobber. Dette kan bruges på både inder- og ydersiden. Hvis dit vand har et højt jernindhold, kan du opleve en rusten misfarvning. Brug en renser i rustfrit stål / kobber til at fjerne dette.
Nogle dele tåler opvaskemaskine, og andre dele gør ikke.
Kan tåle opvaskemaskine:
Gryde-/stegepandedel: For at forlænge produktets levetid anbefaler vi kun vask i hånden. Hvis det vaskes i opvaskemaskine bør man bruge skånsomme vaskemidler såsom flydende, gel eller pulver og ikke tablet eller pose. Visse dele kan blive matte og misfarvede på grund af virkningen af ætsende rengøringsmidler. Vores garanti dækker ikke denne type slitage.
Specialgreb (f.eks. træ eller aftagelige greb såsom Ingenio): NEJ, kun vask i hånden, brug af ikke-slibende svamp anbefales.
Grydelåg (undtagen med greb af magnettypen): JA.
Aftagelige låggreb af magnettypen: NEJ, det kan resultere i rust.
Opbevaringstæt låg: NEJ, det kan resultere i deformering.
For at forlænge grydens levetid anbefaler vi vask i hånden med en ikke-slibende svamp. Til opvaskemaskinbrug bør der bruges skånsomme vaskemidler såsom en væske eller gel.
Greb og håndtag kan løsne sig med tiden grundet den kontinuerlige opvarmning og nedkøling af fastgøringsstedet. Hvis dette sker, skal man forsigtigt spænde delene igen med en passende skruetrækker, men man må ikke overspænde.
• En aflejring af madrester kan have opbygget sig på panden, og det kan skyldes, at maden har fået lov til at stege for længe på panden. Dette kan normalt fjernes ved at fylde panden med vand og oprengøremiddel og lade det stå natten over. Derefter anvendes en pasta lavet af tvekulsurt natron og vand, der gnides forsigtigt over panden med en blød svamp (en non-stick-skuresvamp). Non-stick-belægningen skal efterbehandles med lidt madlavningsolie, der tørres over overfladen med et stykke køkkenrulle. • Stegepanden er muligvis blevet overophedet, hvilket har forårsaget skade på og misfarvning af non-stick-belægningen. Når pander regelmæssigt overophedes vil det føre til, at non-stickbelægningen svækkes. Den røde Thermo-Spot på stegepander er en varmeindikator, der fortæller dig, hvornår panden har nået den perfekte madlavningstemperatur. Når pletten bliver helt rød skal varmen mindskes for at opretholde temperaturen. Undlad at fortsætte med at varme panden op ved høj varme, da dette kan resultere i, at pandens non-stick-belægning bliver overophedet. • Hvis panden rengøres i en oprengøremaskine, skal non-stick-belægningen behandles med madlavningsolie efter hver rengør for at forhindre, at non-stick-belægningen tørrer ud, og for at sikre den bedste non-stick-ydelse.
• Panden er blevet brugt ved for høj varme eller på den forkerte varmekilde, hvilket har resulteret i, at pandens bund er blevet bøjet. • Hæld aldrig koldt vand på en varm pande og nedsænk aldrig varmt køkkentøj i kold vand. Pludselige ændringer i temperaturen kan få metallet til at bøje, hvilket resulterer i en ujævn bund.
Vær omhyggelig, når du placerer dine pander på et gasblus, da antallet af støtteben varierer og især små pander har brug for støtter, hvilket de fleste producenter af gaskomfurer leverer, enten med deres komfurer eller som ekstraudstyr, der sælges separat.
Stød på ydersiden af aluminiumsgryder eller stegepander eksempelvis fra fald eller slag, kan resultere i at, at panderne/gryderne bliver misformede. (Gryden/stegepanden vil ikke blive misformet på grund af varme fra madlavning).
Det er meget sjældent, at non-stick-belægningen bliver slidt af ved almindelig husholdningsbrug. Korrekt anvendelse og pleje giver bedre ydelse med tiden. I de fleste tilfælde hvor non-stick-belægningen er slidt af, er der tegn på overophedning, ridser og/eller for kraftig rengøring.
Den hurtige måde til at kontrollere om panderne kan bruges på et induktionsblus er at lave en magnettest på panden. Det er nemt. Hvis en magnet klæber til bunden af panderne, kan de anvendes på et almindeligt induktionsblus.
Det er vanskeligt at angive et antal år, fordi levetiden vil afhænge af, hvordan og hvor meget produktet anvendes. For at forlænge levetiden bør du beskytte belægningen mod unødvendigt høje temperaturer og ikke opvarme uden vand i produktet. Middel til lav varme er tilstrækkelig. Opbevar ikke tilberedte retter i produktet i længere tid (én dag eller længere).