Fisk og chips

Fisk og chips

Snack

  • 7

    Antal personer

  • Overkommelig

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 2 liter vegetabilsk olie til friturestegning
  • Salt
  • 4x 200g kuller eller torskefileter, uden skind og ben
  • 1 kop hvedemel
  • 1 kop øl
  • 2 æg - piskede hvider og blommer i dej
  • 1,1kg kartofler - skrællede og skåret til store pommes frites

Tilberedning

Hæld den vegetabilske olie ned i en dyb pande eller en frituregryde, varm op til 150°C. Blancher kartoflerne i olien i omkring 4 minutter eller indtil de er bløde men ikke farvede. Bland mel og øl sammen, rør blommerne i og vend dernæst de piskede hvider i.

Skru varmen op til 170°C og afslut friturestegning af pommes frites, indtil de er gyldenbrune.

Dyp fisken ned i dejen og frituresteg den i få minutter sammen med pommes frites, indtil den er gyldenbrun.

Dryp af på køkkenrulle, drys med salt og server med brød og smør, syltede agurker og syltede æg!