Fyldte tomater med urter

Fyldte tomater med urter

Hovedret

  • 5

    Antal personer

  • Overkommelig

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 5 faste bøftomater eller store faste tomater 300g lammeskulder
  • 100g tørt brød
  • 50 ml (3 spsk.) varm mælk
  • 1 løg (pillet)
  • 1 knust fed hvidløg
  • Lidt friskhakket timian 2,5 ml (¼ tsk.)
  • Lidt friskhakket rosmarin 2,5 ml (¼ tsk.)
  • 15 ml (1 spsk.) tomatpuré
  • 5 ml (1 tsk.) engelsk sovs
  • Et par persille kviste
  • Salt og peber
  • Olivenolie.

Tilberedning

Læg brødet med skorpe ned i mælken. Vask tomaterne men lad stilkene blive siddende. Skær toppene af og læg dem til side. Udhul tomaterne med en teske. Drys salt i tomaterne.

Vend dem om og lad dem dryppe af på køkkenpapir.

Hæld det overskydende mælk fra brødet.

Skær kødet i tern på 2,5 cm.

Fjern overskydende fedt eller brusk.