Græske kyllingespyd

Græske kyllingespyd

Hovedret

  • 4

    Antal personer

  • Overkommelig

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 2 spsk. (30 ml) olivenolie
  • 2 spsk. (30 ml) citronsaft
  • 2 tsk. (10 ml) tørrede merian blade
  • 1 tsk. (5 ml) fint revet citronskal
  • 3/4 tsk. (4 ml) af både salt og peber
  • 1/2 tsk. (2 ml) malet paprika
  • 6 fed hakket hvidløg
  • 4 stykker kyllingebryst uden ben og uden skind, skåret i lunser
  • Tzatziki sauce

Tilberedning

Pisk olien med citronsaft, merian, citronskal, salt, peber, paprika og hvidløg i en skål. Læg kyllingestykkerne i og vend dem rundt i marinaden. Træk kyllingestykkerne på 20 cm lange træspyd.

Vælg "Kylling" programmet og tryk på "OK". Smør stegepladerne lidt med madlavningsspray. Når den lilla indikator er holdt op med at blinke, læg spyddene på grillen og luk låget.

Steg i flere omgange indtil indikatorlyset har skiftet farve til rød. Server kyllingespyddene med tzatziki sauce ved siden af.

Tips: Server spyddene på et lag kogt, krydret ris, sammen med en græsk salat. Server kyllingen med en pita med tzatziki, hakkede tomater, agurk og røde løg som en traditionel Middelhavsret.