Antal personer
Pris
Sværhedsgrad
Tilberedningstid
Kogetid
Bland vin, citronsaft, skalotteløg, hvidløg og halvdelen af både salt og peber i en lille saucepande på en varmeplade med middel varme. Bring i kog og lad simre indtil blandingen er reduceret til omkring 2 spsk. (30 ml). Tag væk fra varmen og lad afkøle i 1 minut. Pisk det kolde smør i vinblandingen, et par tern ad gangen, indtil blandingen er ensartet. Stil til side og hold varm.
Læg hummerhalerne på deres flade side. Før spidsen af en tung kokkekniv ind i halens base. Pres hårdt ned for at skære gennem skallen og tre kvart af vejen gennem kødet. Luk halerne op som en bog. Drys hummerkødet med den resterende salt og peber.
Vælg "Fisk/Skaldyr" programmet og tryk på "OK". Smør stegepladerne lidt med madlavningsspray. Når den lilla indikator er holdt op med at blinke, læg hummerhalerne på grillen og luk låget.
Steg indtil indikatorlyset har skiftet farve til gul. Server hummerhalerne med den varme smørsovs og citronbåde ved siden af.
Tips: For at holde sovsen varm, anbring sovseskålen over en anden skål med varmt vand og dæk til med folie. Hummerhalerne kan serveres til aperitif på en bund af bladgrønsager, eller som forret sammen med vilde, lange kogte ris og dampede asparges.