Antal personer
Pris
Sværhedsgrad
Tilberedningstid
Kogetid
Skær den hvide del af porren i små skiver.
Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker.
Skær svampene og de syltede citroner i halve.
Hak skalotteløget fint.
Skær laksen i store tern.
Varm olien i gryden, tilsæt smørret og steg porrer, gulerødder, svampe, citron og skalotteløg ved mellemhøj varme i 5 minutter. Rør ofte, så garneringen ikke brænder på.
Tilsæt hvidvin og lad det simre i 5 minutter, indtil halvdelen er kogt væk.
Tilsæt grøntsagsbouillonen og lad det koge op. Skru derefter ned for varmen og lad det simre med låget på i 12 minutter.
Rør fløden sammen med æggeblommen i en skål, tilsæt salt og peber og hæld fløden i gryden. Kog ved meget lav varme i 3 minutter.
Tilsæt laksestykkerne og lad det koge i yderligere 5 minutter med låget på.
Server med ris, og pynt med frisk dild.