Krydret couscous med grøntsager

Krydret couscous med grøntsager

Hovedret

  • 6

    Antal personer

  • Overkommelig

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 6 store skalotteløg
  • 10 regnbuegulerødder
  • 200 g butternut squash
  • 4 majroer
  • 12 abrikoser
  • 150 g kikærter
  • 2 syltede citroner
  • 2 kanelstænger
  • 2 stjerneanis
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 halv tsk. gurkemeje
  • 1 halv tsk. chiliflager
  • 1 halv tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. havsalt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 400 ml varm grøntsagsbouillon
  • Persille
  • Forslag til tilbehør:
  • Couscous
  • Harissa
  • Lime
  • Koriander

Tilberedning

Forvarm ovnen til 190 °C.

Skræl skalotteløgene. Hak ikke løgene, men lad dem forblive hele.

Skræl gulerødderne og skær dem i diagonale stykker.

Skær butternut squashen i tern.

Skræl majroerne og skær dem i både.

Skær de syltede citroner i halve.

Kom skalotteløgene, gulerødderne, majroerne og de syltede citroner i gryden. Tilsæt alle krydderier, olivenolie og rør rundt. Tilsæt varm grøntsagsbouillon.

Lad det koge med låget på i 15 minutter.

Tilsæt derefter abrikoserne og kikærterne og lad det koge i 30 minutter.

Tilbered couscoussen imens.

Server grøntsagscouscoussen med en knivspids koriander og lidt limejuice. Tilsæt en smule harissa til bouillonen for at sætte lidt ekstra krydderi på retten.