Lækker boeuf bourguignon

Lækker boeuf bourguignon

Hovedret

  • 4

    Antal personer

  • Overkommelig

    Pris

  • Svær

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 400 g tykkam
  • 400 g okseinderlår
  • 200 g bacon
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 17 champignoner
  • 8 små syltede løg
  • 40 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 flaske bourgogne
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • Persille
  • Salt og peber

Tilberedning

Skær kødet i store tern på 4-5 cm.

Skræl gulerødderne, skær dem i skiver og hak løgene.

Skær baconen i store strimler.

Skær champignonerne i halve.

Varm olien i gryden, tilsæt smørret og brun kødstykkerne.

Fjern kødet.

Steg de hakkede løg og gulerødderne i gryden i 10 g smør.

Kom kødet i, tilsæt hvidløg (ikke-skrællet), og hæld vinen i. Lad det koge op, skru ned for varmen og lad det simre med låget på ved lav varme i 2 timer og 30 minutter.

Fjern kødet og blend sovsen.

Steg bacon, løg og svampe i resten af smørret. Sæt det til side.

Kom sovsen i gryden, og lad det koge i 10 minutter ved mellemhøj varme.

Tilsæt kødet og derefter garneringen, varm det i 5 minutter og server boeuf bourguignon med kartoffelmos og et drys hakket persille.