Lynbagt brød med kerner og frø

Lynbagt brød med kerner og frø

Hovedret

  • 4

    Antal personer

  • Overkommelig

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

  • 2timer30

    Resterende tid

Ingredienser

  • 500 g mel + 1 tsk. ekstra
  • 310 ml varmt vand
  • 16 g salt
  • 20 g frisk gær
  • 3 spsk. blandede kerner og frø (birkes, sesamfrø, solsikkekerner)

Tilberedning

Smuldr gæren i en lille skål, tilsæt 1 spsk. lunkent vand og rør gæren ud i vandet.

Kom mel, frø og kerner og varmt vand i skålen. Ælt dejen indtil den har en ensartet tekstur.

Tilsæt den udrørte gær, og bland det i.

Tilsæt salt og ælt dejen, indtil den er ensartet, blød og ikke klæber til skålen.

Form dejen til en kugle, og dæk skålen med en fugtig klud. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time og 30 minutter. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse.

Tag dejen ud og ælt forsigtigt.

Kom bagepapir på bunden af gryden.

Læg dejen i gryden, læg låget på, og lad den hæve i 30 minutter i et varmt rum eller i en lun ovn, der er slukket.

Fjern låget og skær et par snit i dejens overflade. Drys lidt mel på dejen.

Sæt låget på igen, og bag i 40 minutter ved 230 °C. Sæt dejen i ovnen, inden der tændes for varmen.

Fjern låget, og bag brødet i 5 minutter, indtil det har fået en brun skorpe.

Tag brødet ud, og lad det køle af på en ovnrist.