Antal personer
Pris
Sværhedsgrad
Tilberedningstid
Kogetid
Kom de tørrede chilier i en lille skål og dæk dem med kogende vand, lad dem dernæst trække i 5 minutter. Skræl og hak i mellemtiden ingefær, hvidløg og skalotteløg groft, kom dem i en foodprocessor sammen med korianderfrø, gurkemeje, tørret chili og iblødsætningsvand. Tilsæt en knivspids havsalt og sort peber, blend blandingen til en jævn pasta.
Skræl og skær galangaroden i små stave. Rens citrongræsset, fjern de yderste blade og slå det let. Stil en mellemstor non-stick gryde på en middelvarm varmeplade og hæld lidt olie i. Skær oksekødet i tern på 3cm og steg dem, indtil de er brunede over det hele, tag dem dernæst op på et fad (du kan gøre det i flere omgange). Reducer varmen til middellav og tilsæt pastaen. Steg i omkring 10 minutter, eller indtil der ikke er mere væske og det dufter vidunderligt – pas på at det ikke brænder på. Tilsæt citrongræs og galangarod på panden og steg i endnu et minut. Hæld 300ml vand i og tilsæt sukker, kaffir limeblade, brunet kød og den resterende saft. Bring i kog og reducer varmen, så snart det begynder at boble og læg et låg løst på. Lad koge i omkring 4 timer eller indtil kødet er mørt og sovsen er reduceret under lejlighedsvis omrøring.
Gå i gang med at lave fladbrødene omkring en halv time før servering. Varm ovnen op til 150ºC/300ºC/gas 2. Rist kommenfrøene i en mellemstor non-stick stegepande på en middelvarm varmeplade og hæld dem dernæst over i en skål. Tilsæt de andre ingredienser til fladbrød og ælt dem sammen i hænderne, indtil dejen er ensartet. Ælt dejen på en meldrysset flade i et par minutter, del dernæst dejen i 6 kugler. Rul kuglerne ud til 2 til 3 cm tykke cirkler med en diameter på 12cm. Rids fladbrødene et par gange i midten og læg dem til side. Sæt en stegepande på en middelvarm varmeplade og hæld lidt olie på den, når den er varm. Steg fladbrødene lidt på begge sider i 3 minutter eller indtil de er gyldne og brune, og hold dem varme i ovnen, indtil du har brug for dem.
Tør panden af og stil den på varmepladen igen. Rist kokosmelet, indtil det er let gyldent og hæld det over i en lille skål. Når kødet er mørt, tag låget af og skru helt op for varmen. Hæld det ristede kokosmel og kokosmælken i, kog dernæst den resterende væske væk, så kødet bliver mørkt og klæbrigt – lad det ikke brænde på, men lad det blive mørkt og kringlet. Serveres med krydrede fladbrød og løse ris, skær chilien i tynde skiver og drys den over retten.