Pandekager

Pandekager

Dessert

  • 4

    Antal personer

  • Billig

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • Strækker til omkring ti 18 cm pandekager
  • 110g hvedemel
  • Knivspids salt
  • 2 æg (mellemstore)
  • 250 ml mælk
  • 15g smeltet smør.

Tilberedning

Bland mel og salt i en stor skål. Lav en fordybning i midten, kom æggene i plus halvdelen af mælken.

Pisk med et piskeris eller en træske. Tilsæt gradvist resten af mælken plus den smeltede smør. Bliv ved med at piske, indtil der opnås en ensartet og tynd creme.

Når al væske er tilsat, pisk blandingen godt for at fjerne alle klumper. Alternativt kan du bruge en blender eller en foodprocessor til at blende dejen. Hæld blandingen op i en kande for at gøre det nemmere at fordele dejen på panden. Hæld en ½ teskefuld madlavningsolie på panden, før du bager den første pandekage.

Det er ikke nødvendigt at komme olie på panden igen, før du har lavet fire eller fem pandekager. Sæt Tefal Thermospot pandekagepanden på en middelvarm varmeplade. Tefal Thermospot udvalget fortæller dig, hvornår panden er varm, eftersom en særlig varmefølsom plet ændrer farve, når den er klar til brug.

Hæld nok dej ud til at sprede et tyndt lag over hele pandens bund til hver pandekage ved at dreje den med uret og vippe den lidt. Når der begynder at komme bobler ovenpå og pandekagen begynder at stivne, tag panden væk fra varmen og ryst den lidt for at løsne pandekagen.

Bag pandekagen, indtil den er gyldenbrun på begge sider. For at vende pandekagen i luften, er fidusen at rykke pandekagen hurtigt frem og tilbage for at løsne den og dernæst kaste den op i luften med en hurtig opadgående samt frem- og tilbagebevægelse med dit håndled. Dernæst skal pandekagen komme ned på panden igen med den ubagte side er nederst.

Hvis du ikke er tryg ved at vende pandekagen i luften, kan du glide en spatel med non-stick belægning ind under den og vende den.

Bag den vendte side indtil den er gyldenbrun og glid den dernæst af panden og over på et fad. Serveres med den traditionelle citronsaft og strøsukker. Andet fyld kan være jordbærsovs, bananskiver og chokoladesovs, tunsandwich fyld, jordbær og flødeskum.