Risotto med rejer

Risotto med rejer

Hovedret

  • 4

    Antal personer

  • Dyr

    Pris

  • Middel

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 200g arborio eller carnaroli ris
  • 20 rejer (eller kongerejer)
  • 50 g parmesan
  • 100 g mascarpone (eller ostecreme)
  • 10 cl tør hvidvin
  • 5 cl olivenolie
  • 1 l rejebouillon (eller grønsagsbouillon)
  • 75 g skalotteløg
  • Et par koriander kviste
  • Salt og peber

Tilberedning

Pil og hak skalotteløgene fint. Hak koriander kvistene. Pil rejerne. Skær dem i 3 stykker (undtagen 8 rejer, som skal bruges til pynt).

Varm bouillonen op i en gryde. Varm olien i wokpanden og brun rejerne (hele rejer og rejer skåret i stykker). Tag dem op.

Kom derefter skalotteløgene i. Glaser dem uden at brune dem for meget. Tilsæt risen. Bland godt og sauter indtil risen er gennemsigtig.

Tilsæt hvidvinen. Bland ved at skrabe kogesaften frem og reducer. Tilsæt bouillonen én øseskefuld ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt creme, koriander og overskårne rejer, når risen er kogt.

Bland sammen. Drys reven parmesan ovenpå. Læg de hele rejer på. Dæk til og lad stå i 3 minutter før servering.