Thailandsk kyllingesuppe

Thailandsk kyllingesuppe

Suppe

  • 2

    Antal personer

  • Overkommelig

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 2 kg frilands eller økologisk kylling
  • 200g tamarind, åbnet
  • 1 stykke ingefær, i skiver
  • 2 røde chilis, udtagne frø, 1 hakket og 1 skåret i tynde skiver
  • 1 rødt løg, med skind, skåret i skiver
  • 2 stilke citrongræs, slået, børstet og groft hakket
  • 1 hvidløgshoved, skåret i halve
  • 1 stort bundt frisk koriander
  • 400 ml kokosmælk på dåse
  • 225g risnudler
  • Thailandsk fiskesauce
  • Sojasauce
  • Stråle olivenolie.

Tilberedning

Læg kyllingen på en bred saucepande med en tung base og tilsæt tamarind, ingefær, hakket chili, citrongræs og hvidløg.

Snit korianderstilkene fint og tilsæt dem i panden, behold bladene til senere.

Dæk helt med vand og hold kyllingen trykket ned med et tungt låg eller en mindre pande, der passer ind i den store pande. Bring i kog og lad simre i en time til halvanden. Tag kyllingen op, når den er kogt og træk kødet af med en gaffel.

Mos sovsen og tilsæt kokosmælken og et stænk fiskesauce.

Kom risnudlerne i en skål, hæld kogende vand over dem og lad hvile i 3 minutter.

Bland koriander bladene med den finthakkede chili.

Hæld vandet fra nudlerne, kom nogle nudler ned i bunden af en skål, hæld sojasauce over for at krydre. Læg kyllingen ovenpå og hæld den pressede sauce over den. Hæld chili og koriander blandingen ovenpå og stænk med olivenolie.